Туареги у Малі позували з прапором України після знищення «вагнерівців»

18:19, 29.07.2024
Туареги у Малі позували з прапором України після знищення «вагнерівців»

Повстанці-туареги у Малі зробили колективне фото з прапором України після того, як знищили десятки найманців-росіян із «ПВК Вагнера».

 

Як інформує Україна молода, унікальне фото малійських повстанців оприлюднило видання Kyiv Post у понеділок.

 

«Ймовірно, у такий спосіб туареги вирішили висловити свою підтримку і вдячність Україні, яка, як відомо, переслідує "вагнерівців" повсюди на Африканському континенті», - йдеться у повідомленні.

 

Джерела в силах оборони та безпеки України підтвердили виданню автентичність фото.

 

"Так, це точно фото туарегів після розгрому колони терористів ПВК "Вагнер", - розповів співрозмовник Kyiv Post.

 

Як відомо, Україна всебічно підтримує будь-які сили в різних частинах Африки, які борються з терористами ПВК "Вагнер".

 

Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону 29 липня заявив, що "повстанці отримали необхідну інформацію і не лише інформацію, яка дозволила провести успішну воєнну операцію проти російських воєнних злочинців", додавши, що "про деталі ми безумовно не будемо наразі говорити, але продовження буде".

 

росія, традиційно, знайшла “український слід” та звинувачує ГУР в останньому розгромі колони "вагнерівців" у Малі. Зокрема, російські пропагандисти продовжують волати про причетність керівника українськкої розвідки Кирила Буданова, до всього, що відбувається з їхніми терористами в Африці.

 

Як повідомляла «УМ», армія Малі та її російські союзники зазнали втрат з боку повстанців-туарегів. На вихідних туареги з руху CSP-PSD продемонстрували фото та відео з розбитою колоною ПВК "Вагнер".

 

Бій стався в місті Тінзауатен поблизу кордону Малі з Алжиром у четвер та п'ятницю - 25 та 26 липня. Загинули щонайменше 20 бойовиків "Вагнера", інші ж потрапили в полон.

 

Окрім десятків росіян із "ПВК Вагнера", вбитих або взятих у полон на півночі Малі, ліквідовано пропагандиста найманців, автора каналу Grey Zone.