Десантники Галицької бригади стали на захист комбрига Ішкулова

15:36, 29.07.2024
Десантники Галицької бригади стали на захист комбрига Ішкулова

Десантники бажають воювати під керівництвом професійного офіцера, полковника Ішкулова. (facebook.com/80brigade)

Командири батальйонів і дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ записали відеозвернення, в якому звернулися до військово-політичного  керівництва з проханням не знімати з посади комбрига Еміля Ішкулова.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео поширив активіст і волонтер Сергій Стерненко у соцмережах в понеділок.

 

"Пане верховний головнокомандувачу ЗСУ - президенте України, головнокомандувачу ЗСУ, командувачу Десантно-штурмових військ! Ми - командири десантно-штурмових батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

 

Ми – воїни, які першими дали бій ворогу на Донбасі 10 років тому. Боронили Донецький та Луганський аеропорти. Ми зупинили ворога у Вознесенську, топили росіян під Білогорівкою. Брали участь в контрнаступі на Харківщині, тримали місто Бахмут та звільнили Кліщіївку. Ми ніколи не давали задню та виконували сумлінно бойові завдання. Але, нажаль, настав час коли ми вимушені вийти в публічну площину", - йдеться у зверненні.

 

Десантники наголосили, що їхню бригаду очолює професійний військовий, офіцер-десантник, полковник Ішкулов Еміль Шамільович, який пройшов всі командирські ланки - від командира розвідувального взводу до бойової бригади.

 

Він знає, що таке вести людей за собою, в тому числі і в тил ворога. Знає, що таке ворожий полон, він нагороджений численними державними та відомчими нагородами серед яких Народний Герой та орден Богдана Хмельницького трьох ступенів.

 

"Це командир, який детально планує всі операції. Адже для нього на першому місці – життя кожного з нас. Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою та адекватно реагує на виклики російсько-української війни.

 

Ми не розуміємо ЧОМУ командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни - не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів.

 

Вимагаємо залишити на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади – полковника Ішкулова Еміля Шамільовича під керівництвом якого й надалі готові виконувати бойові завдання, звільняти українську землю від російської нечисті. Ми підтримуємо полковника Ішкулова", - наголошують воїни у зверненні.

 

Зауважимо, що Еміль Ішкулов очолює бригаду з кінця 2022 року.

 

 

Як повідомляла «УМ», Військова служба правопорядку ЗСУ прозвітувала про перевірку 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка після того, як про «шалені втрати» у підрозділі публічно заявила військова парамедикиня з «Азовсталі» Катерина Поліщук «Пташка».

 

Перевірка 59-ї бригади нібито виявила лише помилкові управлінські рішення, а не «випадки злочинних наказів».