Змінили тактику: у морі росіяни використовують лише субмарини

14:38, 28.07.2024
Змінили тактику: у морі росіяни використовують лише субмарини

Підводні човни рф складніше знайти та знищити.

У Чорному та Азовському морях рф змінила тактику, яка зводиться зараз до присутності лише підводних човнів, які складніше знайти та знищити.

 

Як інформує УМ, про це 28 липня в ефірі телемарафону розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

 

"У них не такий і великий вибір. Ми бачимо певні зміни з приходом нового командувача, якого репрезентував тепер уже колишній очільник Міністерства оборони РФ Шойгу. Так, вони деякий час цю тактику шукали", - сказав він.

 

Плетенчук зазначив, що нині тактика росіян у Чорному та Азовському морі зведена до присутності лише підводних човнів, які складніше знайти та знищити.

 

"Так само це була тактика збільшення застосування авіаційної компоненти, тактика обстрілів з території Криму і застосування оперативно-тактичного комплексу "Іскандер". Вони шукають спосіб протидіяти", - заявив Плетенчук.

 

Він також додав, що в Азово-Чорноморському регіоні залишилася одна локація для перебування російських кораблів - це порт Новоросійська. Кораблі з цієї бази виходять рідко і лише для короткотривалих дій.

 

Як повідомляла УМ, на українському півострові не залишилося жодного російського судна, спроможного вести бойову вахту на Чорному морі.