Церемонія відкриття Ігор ХХХIII Олімпіади відбулася у Парижі, фото

11:11, 27.07.2024
Церемонія відкриття Ігор ХХХIII Олімпіади відбулася у Парижі, фото

Флотилія під №80 провезла шестикілометровим маршрутом українську делегацію у складі 58 осіб до площі Трокадеро. (Фото НОК України)

Урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХIII Олімпіади відбулася у Парижі 26 липня ввечері.

 

Вже сьогодні, 27 липня, у перший день Олімпіади представники національної збірної України будуть змагатися в 11 видах спорту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України в суботу.

 

На грандіозній події серед почесних гостей були присутні президент Франції Емманюель Макрон та президент МОК Томас Бах. Церемонія відкриття розпочалася з унікального представлення команд 206 країн-учасниць, які пропливали річкою Сена на 85-ти човнах.

 

Флотилія під №80 провезла шестикілометровим маршрутом українську делегацію у складі 58 осіб до площі Трокадеро.

 

 

«Чи не найбільша увага була прикута до головних дійових осіб — прапороносців національної збірної України: тенісистки Еліни Світоліної та плавця Михайла Романчука.

 

Приїхати на відкриття Ігор змогли не усі українські спортсмени: переважна більшість тих, хто розпочне свій шлях на Олімпіаді у перший змагальний день, залишилися у Селищі спостерігати за церемонією з телеекранів», - йдеться у повідомленні.

 

 

Тим не менш на відкритті побували низка провідних українських спортсменів: Ольга Харлан, Дар'я Білодід, Марта Костюк та інші представники фехтування, дзюдо, тенісу, плавання, боксу, бадмінтону, настільного тенісу разом зі своїми тренерами та представниками офіційної делегації на чолі з президентом НОК України Вадимом Гутцайтом.

 

Під час величного параду глядачі насолоджувалися виступами запрошених зірок, серед яких були Леді Гага, відомі французькі поп-, реп- та рок-зірки. З-поміж виконавців також були оперні співаки, піаністи, оркестр та хор.

 

 

Одночасно з цим, у різних історичних куточках Парижа — на пам'ятках архітектури, в музеях та інших визначних місцях, відбувалися вражаючі перформанси. Серед найяскравіших — лазерне шоу на Ейфелевій вежі.

 

 

Особливістю церемонії стало використання технологій штучного інтелекту: на екранах глядачів оживали статуї, малювалися інтерактивні образи та відбувалося безліч дивовижних речей. Вздовж річки Сена, парад супроводжували шоу паркурщиків, скейтбордистів, акробатів, велосипедистів та брейкдансерів.

 

На одному з мостів Парижа, на імпровізованому подіум, було організовано епатажний показ мод. Також, на підтримку наступних після Олімпійських ігор — Паралімпійських, були продемонстровані танцювальні номери, в яких брали участь люди з обмеженими можливостями.

 

Найщемливішим моментом церемонії стало виконання пісні «Imagine» Джона Леннона, завершальним кадром якої став заклик до миру. Цей меседж викликав хвилю емоцій серед присутніх. Він особливо важливий для українських спортсменів, які відчули підтримку всього світу.

 

Окрім технологій штучного інтелекту, також було задіяно і робототехнології: вершниця на залізному коні з рухливими ногами «бігла» по Сені до Ейфелевої вежі. Піднявшись на центральну сцену, вона несла Олімпійський прапор.

 

Під час офіційної частини церемонії виступили президент Олімпійського та Паралімпійського комітету Франції, президент МОК та президент країни-господаря. За традицією прозвучали й клятви атлетів.

 

 

Олімпійський вогонь від початку церемонії пронесли майже через увесь Париж - по дахах, музеях та історично важливих пам'ятках. Навіть дощ, який завітав цього вечора до Парижа, не зміг зіпсувати цієї справді вражаючої церемонії, яка залишиться в пам’яті кожного присутнього на трибунах вздовж Сени. Неймовірні враження від наймасштабнішої події в історії Олімпійських ігор отримали і глядачі біля екранів телевізорів.

 

Завершилася церемонія феєричним запаленням Олімпійського вогню титулованими олімпійцями Франції. Вогонь було піднято на повітряній кулі, яка здійнялась в небо над Парижем. Фінальним акордом став незабутній виступ Селін Діон на Ейфелевій вежі, після якого настала тиша на глядацьких трибунах.

 

Вже 27 липня на Олімпійських іграх будуть розіграні перші комплекти нагород.

 

Як повідомляла "УМ", на Іграх у Парижі відбудеться олімпійський дебют української футбольної команди