Перевірка 59-ї бригади виявила помилкові управлінські рішення – ВСП

18:03, 26.07.2024
Перевірка 59-ї бригади виявила помилкові управлінські рішення – ВСП

Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. (facebook.com/59ompbr)

Військова служба правопорядку ЗСУ прозвітувала про перевірку 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка після того, як про «шалені втрати» у підрозділі публічно заявила військова парамедикиня з «Азовсталі» Катерина Поліщук «Пташка».

 

Вона також розкритикувала дії нового командира бригади Богдана Шевчука. Втім, ВСП нічого з озвученого «не виявила».

 

Як інформує Україна молода, про результати перевірки ВСП ЗСУ повідомила у соцмережах у п’ятницю.

 

Зазначається, що перевірка виявила "окремі факти управлінських рішень", які могли "негативно впливати" на виконання бойових завдань.

 

«Відповідно до рішення Головнокомандувача Збройних Сил України комплексною робочою групою здійснено службову перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

 

Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань.

 

Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною», - йдеться у повідомленні.

 

У ВСП інформують, що керівництво ЗСУ прийняло "належні" рішення та "вжило" заходів для попередження подібних випадків.

 

Крім того окремих посадових осіб командування бригади притягнули до відповідальності. Про яку саме відповідальність йдеться – у ВСП не уточнили.

 

Як повідомляла «УМ», 14 липня колишня полонена, військова парамедикиня з "Азовсталі" Катерина Поліщук, позивний "Пташка" звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням провести службову перевірку командира бригади Богдана Шевчука.

 

Вже 15 липня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наказав відправити в зону відповідальності 59-ї ОМПБр комплексну робочу групу, щоб з′ясувати обставини нещодавніх втрат серед військових.