Активіст Михайло Тонконогий вбитий опонентами у Дніпрі

19:51, 25.07.2024
Активіст Михайло Тонконогий вбитий опонентами у Дніпрі

Михайло Тонконогий у Дніпрі боровся з маршрутною мафією. (Фото Нацполіції)

Місцевий активіст, керівник профспілки автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий був застрелений двома опонентами під час зустрічі.

 

Вбивці намагалися приховати сліди злочину, нараз обох фігурантів затримано.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Дніпропетровщини у четвер.

 

Поліція не повідомляє прізвище вбитого. При цьому, як пише Суспільне.Дніпро з посиланням на власні джерела, вбито було саме Михайла Тонконогого.  

 

За даними поліції, 23 липня до них надійшло повідомлення про зникнення безвісти 32-річного чоловіка, який поїхав з дому на автомобілі Škoda Octavia.

 

Вже наступного дня поліцейські встановили, що чоловік став жертвою злочину. Його тіло з вогнепальними пораненнями виявили у лісосмузі біля одного із садових товариств Дніпра.

 

 

«22 липня фігуранти домовились про зустріч з потерпілим. Між ними виник конфлікт, внаслідок якого двоє чоловіків застрелили громадського активіста шістьма пострілами зі зброї. Після скоєного зброю фігуранти викинули у водойму, тіло померлого закопали у лісосмузі, а його авто відігнали в орендований гараж», - інформують у поліції.

 

Двох чоловіків – 39-річного жителя с. Слобожанське та 23-річного дніпрянина, правоохоронці затримали. Поліцейські провели обшуки за місцями мешкання, в автомобілі, у гаражі затриманих, звідки вилучили речові докази, що можуть становити інтерес для слідства".

 

 

Обом затриманим вручили повідомлення про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

Михайло Тонконогий — голова профспілки автоперевізників Дніпра, активіст, волонтер. Співорганізатор акцій з вшанування загиблих кіборгів, оборонців Донецького аеропорту.

 

Як повідомляла «УМ», журналісти «Слідство.Інфо» ідентифікували підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон у Львові і стверджують, що ним є 18-річний футболіст-юніор В'ячеслав Зінченко з Дніпра.