Україна обговорює з Молдовою повернення чоловіків призовного віку

12:26, 23.07.2024
Україна обговорює з Молдовою повернення чоловіків призовного віку

Посол України у Молдові Марко Шевченко. (facebook.com/UAEmbMD)

Посол України у Молдові Марко Шевченко заявляє, що наразі Київ та Кишинів ведуть  офіційний діалог щодо повернення чоловіків призовного віку, які незаконно перетнули кордон та перебувають у Молдові.

 

Як інформує Україна молода, про це Марко Шевченко повідомив у телепрограмі на TV8, передає Newsmaker.

 

За його даними, що Київ веде "певний діалог" з Кишиневом щодо повернення українців призовного віку, які втекли до Молдови.

 

Мовляв, певна кількість втікачів, яких зупинили молдовські прикордонники, отримують у Молдові притулок, а ще частина діваються "незрозуміло куди" - їх не затримують, вони ймовірно або залишаються на території Молдови, або їдуть в інші країни. Точної статистики щодо кількості таких людей немає.

 

«Коли я спілкуюся з колегами, то кажу, що якщо ми не можемо вирішити велику проблему, краще вирішувати менші поодинці - що робити з людьми, яким Молдова відмовила у наданні притулку», - зазначив посол.

 

За неофіційними даними, понад 23 тисячі українських чоловіків нелегально в’їхали до Молдови від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Втім, реальні цифри можуть бути в рази більші.

 

Як повідомляла "УМ", на кордоні з Молдовою регулярно затримують чисеьлні групи чоловіків-втікачів.