Ірина Фаріон померла у лікарні Львова після замаху

00:22, 20.07.2024
Ірина Фаріон померла у лікарні Львова після замаху

Ірина Фаріон пішла у засвіти. (Фото з відкритих джерел)

Мовознавиця та колишня народна депутатка Ірина Фаріон померла у реанімації лікарні після скоєного на неї замаху у Львові, 19 липня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили мер Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОВА Максим Козицький у ніч на суботу.

 

«Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни», - написав Козицький.

 

Тоді як пан Садовий написав: «Біда. Стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні. Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям.

 

Громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив.

 

Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!».

 

У Нацполіції згодом повідомили, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство.

 

"Злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для встановлення особи та затримання зловмисника", - йдеться у повідомленні.

 

Президент Володимир Зеленський після замаху на Фаріон повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та голова СБУ Василь Малюк оперативно доповідають щодо розшуку нападника на неї.

 

"Україна молода" висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблої.

 

Як повідомляла «УМ», невідомий скоїв замах на філологиню, колишню депутатку 6-го скликання від ВО  "Свобода" Ірину Фаріон у Львові, 19 липня. Професорка була госпіталізована з пораненням голови і перебувала у критичному стані