Справа Червінського: суд відправив розвідника під домашній арешт

20:19, 18.07.2024
Справа Червінського: суд відправив розвідника під домашній арешт

Роман Червінський та Петро Порошенко у суді. (facebook.com/petroporoshenko)

Шевченківський райсуд Києва оголосив ухвалу про обрання запобіжного заходу для розвідника Романа Червінського у вигляді цілодобового домашнього арешту під час засідання у четвер, 18 липня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомили з-зали суду народні депутати від фракції «Європейська солідарність» у соцмережах.

 

Зокрема, депутатка Софія Федіна написала: «Суд призначив Червінському цілодобовий домашній арешт. Суддя Хардіна виконує волю Єрмака»..

 

До суду також прийшов п’ятий президент Петро Порошенко, який клопотав перед судом про взяття на поруки полковника Романа Червінського. Політик нагадав про бойовий шлях розвідника і наголосив на необхідності чесного, неупередженого процесу.

 

 

Вже після оголошення ухвали судді лідер «ЄС» заявив, що не здивований цим рішенням, ухваленим за вказівкою влади.

 

«Це була дрібна політична помста. Нічого спільного з верховенством права, з демократією, з євроінтеграцією, з євроатлантичною інтеграцією, із захистом прав людини немає. Я проводжу паралелі: всі, хто приймає такі незаконні рішення, дуже погано закінчують. Бо перемога, правда, справедливість за нами», – сказав Порошенко, передає сайт «ЄС».

 

 

Лідер фракції додав: «Велика брехня породжує великі наслідки для них. Ми покажемо, що саме суспільство має первинну владу в цій державі. Дякую всім. Ми продовжуємо нашу боротьбу. Тримаймося разом – правда має перемогти».

 

Порошенко також закликав громадськість не знижувати увагу до цього процесу: "ваша активна позиція допоможе встановити принципи верховенства права, правду та справедливість".

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше клопотання про взяття на поруки Червінського також заявили народні депутати з фракції "Європейська Солідарність".

 

А згодом Порошенко вніс 9 млн грн застави за Червінського в іншій справі, яку розглядали судді в Кропивницькому. Після чого 17 липня розвідник вийшов на волю, за гратами він перебував з квітня 2023 року.