Євген Коноплянка завершив футбольну кар'єру

17:40, 17.07.2024
Євген Коноплянка завершив футбольну кар'єру

Євген Коноплянка - третій бомбардир в історії національної збірної, в активі вінгера 21 гол у 87 матчах. (Фото з відкритих джерел)

Український футболіст Євген Коноплянка офіційно оголосив про завершення футбольної кар'єри після Євро-2024.

 

Як інформує Україна молода, про це Євген Коноплянка повідомив у своєму Instagram в середу.

 

«Сьогодні поділюся з вами дечим дуже важливим. Футбол для мене — більш ніж просто гра, більш ніж просто спорт чи змагання. Це велика частина мене, як людини, особистості та професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити знаходячись на футбольному полі.

 

Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним», - сказав футболіст у відеозверненні.

 

Цікаво, що Коноплянка стверджує, що став засновником двох крутих проєктів:

 

1) Скаутська агенція для футболістів @tbagency_ , яку ми заснували сумісно з Романом Зозулею. Місце, де ми будемо допомагати молодим талановитим хлопцям здійснювати свої мрії

 

2) Кіберспортивна організація @kono.ecf. Місце, де він здійснюватиме свою мрію, адже «дуже давно і палко любить комп’ютерні ігри».

 

Тоді як Українська асоціація футболу повідомляє: «Євген Коноплянка оголосив про завершення ігрової кар'єри!

Дякуємо Коно за емоції та виступи в національній збірній Україні, а також гідне представлення нашої країни на міжнародному рівні».

 

Також в УАФ нагадали, що Євген - третій бомбардир в історії національної збірної, в активі вінгера 21 гол у 87 матчах.

 

Українець грав за Дніпро, Шахтар, іспанську Севілью та німецький Шальке 04. Останнім клубом Євгена став румунський Клуж.

 

У 2008 році Коноплянка дебютував за молодіжну збірну України. Також Євген грав за національну команду на Євро-2012 та 2016, через травму не зміг зіграти на Євро-2021 (перенесено через пандемію коронавірусу).

 

Всього у кар'єрі українця 427 матчів, у яких він забив 74 голи та відзначився 61 асистом. За збірну України гравець провів 86 матчів, забив 21 гол та віддав 15 результативних передач.

 

Як повідомляла "УМ", у символічну збірну гравців, які вилетіли з Євро-2024  потрапили п'ять футболістів збірної України.