Внесено 9 млн застави: Червінський вийшов із СІЗО, фото

10:39, 17.07.2024
Внесено 9 млн застави: Червінський вийшов із СІЗО, фото

Роман Червінський нарешті вийшов на волю. (facebook.com/EuropeanSolidarity.official)

Ексспівробітник Головного управління розвідки Роман Червінський вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього 9-ти мільйонної застави благодійним фондом лідера партії "Європейська солідарність", нардепом Петром Порошенком.

 

Як інформує УМ, про це повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Facebook

 

"Роман Червніський на волі! Біля СІЗО в Кропивницькому його зустріли родина, депутати Європейської солідарності, які були на всіх судилищах, люди доброї волі, які підтримували Романа", - написала Геращенко.

 

 

“Я вірю, що наша країна об’єднається”, - саме з цими словами сьогодні на волю вийшов після 16 місяців знущань Роман Червінський. 

 

Перед цим благодійний фонд лідера партії "Європейська солідарність", нардепа Петра Порошенка вніс заставу за колишнього співробітника Головного управління розвідки Романа Червінського. 5-тий президент України оприлюднив відповідну платіжку.

 

 

У свою чергу адвокат Сергій Лисенко заявив: "Прокуратура планує звернутись до Шевченківського районного суду міста Києва, щоб там розглянули це клопотання, тому дата судового засідання поки ще нам невідома", - зазначив захисник.

 

Сергій Лисенко нагадав, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювало Слідче управління Національної поліції в м. Києві. За його словами, жодного разу на етапі досудового розслідування по цій справі не подавалося клопотання про обрання запобіжного заходу.

 
 
У партії "ЄС" додають: "Насправді, сьогодні всі небайдужі українці вже об’єдналися, щоб зробити все можливе й неможливе для того, щоб Роман нарешті вийшов з-за грат та побачив свою родину, своїх дітей. 
 
Символічно, що це сталось 17 липня, на 10-ті роковини збиття малазійського Боїнгу МН17. Бо саме Роман повернув до рук правосуддя Цемаха, що є одним з фігурантів кримінального провадження цієї трагедії".
 

Ексрозвідник Роман Червінський перебував під арештом з квітня 2023 року. Рішення про заставу ухвалив апеляційний суд Кропивницького.

 

 

Нагадаємо,  21 квітня 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею "перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень". За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.

 

А вже 24 квітня Служба безпеки України затримала Червінського. Суд його заарештував. Сам ексрозвідник заявив про політичний тиск, справу він вважає сфальсифікованою.

 

У грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

 

Як повідомляла УМ, Справа Червінського: нардепи фракції «ЄС» готові взяти розвідника на поруки.