Маск щомісяця вкладатиме 45 млн у новий про-Трамп Super PAC

11:03, 16.07.2024
Маск щомісяця вкладатиме 45 млн у новий про-Трамп Super PAC

Ілон Маск планує щомісяця виділяти $45 мільйонів на передвиборчу кампанію Дональда Трампа

Щомісяця виділяти близько $45 мільйонів політичному комітету America PAC, який просуває кандидатуру експрезидента США Дональда Трампа на цьогорічних виборах – планує американський мільярдер Ілон Маск. Імовірно, Маск розпочне робити внески вже з цього місяця.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, обізнані з цим питанням.

 

Утворений у червні комітет America PAC зосереджений на реєстрації виборців, переконанні їх проголосувати достроково й робити запити на голосування поштою в «хитких» штатах. America PAC найняв сотні співробітників для проведення роботи.

 

Серед спонсорів America PAC — співзасновник компанії Palantir Technologies Джо Лонсдейл, близнюки Вінклвосс, колишня посол США в Канаді Келлі Крафт і її чоловік Джо Крафт, який є генеральним директором вугледобувної компанії Alliance Resource Partners. Крім них, відомо про низку інших донорів America PAC, зокрема й кількох людей, близьких до Маска.

 

А втім, найбільшою відомою нині пожертвою на цьогорічних президентських перегонах у США є внесок у $50 мільйонів, які нещодавно пожертвував групі America PAC правнук банкіра Томаса Меллона.

 

Днями Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що Маск зробив внесок політичній групі America PAC. Точну суму, яку пожертвував мільярдер, не назвали, але її розмір охарактеризували як «значний».

 

Раніше Ілон Маск публічно заперечував свою причетність до спонсорування будь-яких політичних кампаній. Він писав у Х, що не дає гроші жодному з кандидатів у президенти США, однак останнім часом Маск дедалі частіше критикує Джо Байдена, зближуючись при цьому з Трампом.

 

У травні цього року газета The Wall Street Journal писала, що Трамп може зробити Ілона Маска своїм радником у разі повернення політика в Білий дім.

 

Цьогорічні президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. 15 липня Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти від Республіканської партії. Він також представив свого кандидата в віцепрезиденти — сенатора від штату Огайо Джеймса Девіда Венса.

 

А от участь чинного президента Джо Байдена у виборах під питанням, після невдалих дебатів із Трампом і пресконференції 12 липня, на якій він переплутав віцепрезидента Камалу Гарріс з Трампом. Донори і частина демократів закликають Байдена не йти на вибори через те, що він уже застарий для президентства. Національний зʼїзд Демократичної партії відбудеться 19—22 серпня в Чикаго, штат Іллінойс. Там партія і висуне свого кандидата на виборах.

 

Як повідомляла УМ, «Поцілити Трампа в яблучко»: Байден пояснив свій скандальний афоризм.