У Херсоні й на київщині є руйнування внаслідок обстрілів

10:07, 16.07.2024
У Херсоні й на київщині є руйнування внаслідок обстрілів

Росіяни зранку вдарили по ринку і бізнес-центру в Херсоні. (Фото: скриншот відео Фейсбук Oleksandr Prokudin)

Вранці, 16 липня російські війська обстріляли один з ринків у Херсоні, у результаті чого є пошкоджено, громадяни не постраждали.

 

Як інформує УМ, про це 16 липня повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Facebook.

 

"Черговий день, який розпочався для Херсона із канонади російських обстрілів. З самого ранку окупанти вдарили по одному з ринків у місті", - написав Прокудін.

 

За його словами, ворожим вогнем пошкоджено бізнес-центр та торговельні приміщення. Постраждалих серед херсонців немає.

 

Прокудін перед цим повідомляв, що минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Садове, Кізомис, Антонівка, Михайлівка, Велетенське, Антонівка, Токарівка, Одрадокам'янка, Софіївка, Берислав, Бургунка, Львове, Милове, Нововоронцовка, Зміївка та місто Херсон.

 

Російські військові поцілили в дошкільний навчальний заклад та  адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема багатоповерхівку та 15 приватних будинків. Пошкоджено господарчу споруду, гараж та приватні автомобілі.

 

А на Київщині в ніч на 16 липня під час дронової атаки працювали сили ППО, уламки збитих "Шахедів" упали на приватне подвір’я, горіла стерня, пошкоджені нежитлові будівлі.

 

Про це у вівторок, 16 липня, повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко у Facebook.

 

"Вночі ворог атакував наш регіон ударними дронами. Сигнал повітряної тривоги оголошувався двічі і тривав майже всю ніч. В області працювали сили ППО. Падіння уламків дронів фіксуються в 2 районах", - написав Кравченко.

 

Голова ОВА уточнив, що в одному з населених пунктів уламки впали на приватне подвірʼя, сталося загоряння стерні. Пожежу уже загасили. Також пошкоджено дві нежитлові будівлі, зокрема вибиті вікна, посічені фасади.

 

Крім того, зафіксували падіння уламків поза межами населених пунктів на відкритій місцевості.

 

"Об’єкти цивільної та критичної інфраструктури не пошкоджені. Постраждалих немає", − підсумував Кравченко.

 

Як повідомляла УМ, рф почала бомбити Україну трьохтонними ФАБами.