Від 4 до 8 годин: світла в помешканнях Києва стане ще менше

08:20, 16.07.2024
Від 4 до 8 годин: світла в помешканнях Києва стане ще менше

Енергетики готуються до різних сценаріїв, у тому числі до найгіршого.

Мешканці Києва найближчим часом можуть розраховувати на 4 години світла вдень і 4 години – вночі, у гіршому сценарії світло подаватимуть лише 4 години на добу в цілому.

 

Як інформує УМ, про це секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко розповів в ефірі каналу "Новини LIVE".

 

"Ми орієнтуємося у цьому питанні на "Укренерго" і на ДТЕК. Прогнози, на жаль, поки що стабільні: зважаючи на обсяги споживання, це відключення двох-трьох черг. Фактично, світло буде 4 години вдень, 4 години вночі, у кращому сценарії", – розповів Бондаренко.

 

Він нагадав, що за останніми прогнозами, ситуація в енергосистемі України може дещо покращитися після 20 липня, коли з ремонту вийдуть додаткові потужності.

 

"Поки що готуємось до різних сценаріїв, у тому числі до найгіршого, про який нас попереджає ДТЕК, – це можливість того, що світло загалом буде 4 години на добу", – зазначив Бондаренко.

 

Він запевнив, що до початку опалювального сезону влада столиці планує підготувати альтернативні джерела енергопостачання для основних комунальних підприємств водопостачання та водовідведення.

 

За даними "Укренерго", у вівторок, 16 липня, заходи обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом доби по всій території України. З 00:00 до 02:00 і з 16:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати одночасно чотири черги відключень із шести. В інші години будуть задіяні три черги.

 

Як повідомляла УМ, Міненерго спростувало чутки про експорт електроенергії.