Міненерго спростувало чутки про експорт електроенергії

20:54, 14.07.2024
Міненерго спростувало чутки про експорт електроенергії

Експорту електроенергії немає, не відбувається і не планується. (facebook.com/minenergoUkraine)

Заступник міністра енергетики Микола Колісник запевняє, що Україна не проводить експорт електроенергії та не планує таких дій найближчим часом.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив в ефірі телемарафону, передає Судово-юридична газета.

 

Урядовець уточнив, що дані дії навіть не плануються найближчим часом.

 

«Перш за все, хочеться спростувати. Експорту немає, не відбувається і не планується. І кількість таких ворожих ІПСО, вона досить значна, і, звісно, Міненерго виступає з офіційними повідомленнями», - заявив пан Колісник.

 

У Міненерго закликали побутових споживачів слідкувати за офіційною інформацією, яка розміщується на офіційних сайтах міністерств чи операторів систем розподілу обленерго у їхньому регіоні, бо саме вони є джерелом достовірної інформації.

 

Також заступник міністра зазначив, що найважча ситуація за останню добу через продовження обстрілів була зафіксована у Харкові.

 

«Там потрапила під обстріли ремонтна бригада. На сьогодні ті наслідки досить оперативно локалізовані. Також значна спека, яка призводить до збільшеного споживання, також негативно впливає на роботу електрообладнання.

 

У західних областях через значну спекотну погоду був спалах на електрообладнанні, через що тимчасово вимикалась ЛЕП. Вона на сьогодні повністю заживлена, роботу відновлено», - вказав Колісник.

 

Як повідомляла "УМ", Словаччина готується постачати Україні електроенергію у складний осінньо-зимовий період.