Зеленський розчарований: Байден не дозволяє бити американською зброєю вглиб рф

23:58, 13.07.2024
Зеленський розчарований: Байден не дозволяє бити американською зброєю вглиб рф

Байден і Зеленський на Вашингтонському саміті НАТО. (Фото Офісу президента)

Президент США Джо Байден відмовився зняти обмеження на удари американською зброєю вглиб території росії під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні.

 

Ця відмова розчарувала Зеленського.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Politico із посиланням на джерела, знайомі з розмовою лідерів на полях саміту НАТО.

 

Зазначається, що президент України порушив питання ударів вглиб території рф під час спілкування з господарем Білого дому у четвер, 11 липня.

 

Джерела знайомі з перебігом переговорів заявили, що Байден відповів, що це обговорення потрібно продовжувати.

 

 

"Це не закрило двері для скасування обмежень, однак все ще далеко від дозволу на завдання ударів вглиб території росії", - пише видання.

 

Politico зазначає, що Зеленський і керівник його Офісу Андрій Єрмак були вкрай розчаровані після розмови.

 

"Відчуття завжди одне й те саме: зрештою вони знімуть обмеження, але деякі люди повинні спершу померти. Здається, що знищити дитячу лікарню недостатньо", - сказав один з анонімних співрозмовників видання.

 

Видання додає, що Байден під час своєї прес-конференції в четвер, 11 липня, розповів, як він відповів Зеленському, що він не наносив би ударів по рф.

 

"Якби він мав можливість вдарити по Москві, вдарити по Кремлю, чи мало би це сенс? Ні", - цитує видання Байдена.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський під час візиту до Ірландії прокоментував обмовку президента США Джо Байдена, який на саміті НАТО несподівано назвав його «путіним», запрошуючи до виступу.