Час спливає: військовозобов'язані «штурмують» ЦНАПи

10:48, 12.07.2024
Час спливає: військовозобов'язані «штурмують» ЦНАПи

"Штурм" ЦНАПУ в одному із районів Києва.

У Києві в центрах надання адміністративних послуг спостерігають величезні черги з людей, які хочуть оновити військово-облікові дані. Люди приходять до цих установ ще задовго до відкриття, щоб зайняти чергу.

 

Як інформує УМ, відповідні кадри поширюють користувачі соцмереж.

 

Люди приходять займати чергу ще о 07:00, хоча працює ЦНАП із 09:00.

 

Військовозобов'язані мають ще чотири дні для оновлення військово-облікових даних.

 

 Після 16 липня люди, які не оновили дані ризикують отримати штраф на 17-25,5 тис. грн.

 

Додам, що мій приятель-одноліток Олег, з яким товаришуємо з самого дитинства, у свої 59 років вже переніс два інсульти та був вимушений витратити два дні, займаючи чергу на світанку, аби з горем пополам таки пройти "процедуру" оновлення військових даних. При чому інтернет у ЦНАПІ був фактично відсутній і людей оператори відсилали на вулицю "ловити" надіслані їм коди без яких "справи не буде".

 

Більш ніж впевнений, що далеко не всі законнослухняні українські чоловіки, при всьому своєму бажанні, встигнуть оновити свої військові дані, як того вимагає держава. То чи не варто все ж таки дещо продовжити термін щодо оновлення військово-облікових даних? Та й чи варто було змушувати це робити геть усіх: наприклад, у нас на роботі, напередодні повномасштабної війни зобов"язали всіх чоловіків пройти у військковаматі відповідну процедуру. Я, наприклад, пройшов медкомісію й отримав оновлений запис у військовому квитку. То навіщо, таким, як я, знову витрачати час і нерви аби товкти воду у ступі?  

 

Нагадаємо, що з 18 травня вже два мільйони громадян скористалися послугами для оновлення персональних даних та оформлення військово-облікових документів через мобільний застосунок Резерв+.

 

Також повідомлялося, що з 25 червня, після уточнення облікових даних у ЦНАПі, українці можуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом, за яким перевірятимуть дійсність цього документа. Він має таку ж саму юридичну силу, як і в паперовій формі, за наявності QR-коду.

 

Як повідомляла УМ, абсолютно всі чоловіки 18-60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК.