Несподіваний поворот: Еміне Джапарова написала заяву про відставку

10:23, 12.07.2024
Несподіваний поворот: Еміне Джапарова написала заяву про відставку

Еміне Джапарова, яка була постійною представницею України при міжнародних організаціях у Відні написала заяву про звільнення з Міністерства закордонних справ.

 

Як інформує УМ, заяву на ім’я міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Джапарова оприлюднила у Фейсбуці.

 

"Події, які розгорнулися навколо мене та моєї родини, на жаль, є маніпулятивними та несправедливими. Тому наразі мої зусилля спрямовані на убезпечення себе та своїх дітей.

 

Я також прийняла для себе рішення не залишатися в системі МЗС та ініціювати свою відставку. Відповідну заяву я направила на імʼя міністра Д. Кулеби", - написала Джапарова.

 

Джапарова в дописі зауважила: "Я не порушувала закон. Я не використовувала службове становище для досягнення приватних інтересів. Зараз я маю захистити свою родину та дітей, молодшій з яких всього 3 місяці".

 

 

Нагадаємо, у ЗМІ поширювалася інформація про те, що Еміне Джапарова - постійна представниця при міжнародних організаціях у Відні - могла допомогти своєму чоловікові - бізнесмену та колишньому співвласнику "Приватбанку" Геннадію Боголюбову  виїхати з України. Боголюбов цю інформацію спростовував.

 

ЗМІ писали, що ексспіввласник групи "Приват" Боголюбов виїхав з України за підробленими документами.

 

Дещо раніше працівники ДБР повідомили про підозру колишньому співвласнику "Приватбанку" Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону. Прикордоннику вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

 

Нагадаємо, що Еміне Джапарова із 2016 до 2019 року була заступницею міністра інформаційної політики України.

 

Джапарова обіймала посаду першої заступниці міністра закордонних справ України з 10 червня 2020 року.

 

14 липня 2020 року указом президента України була призначена головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

 

 22 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №87/2024 призначив Еміне Джапарову постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні.

 

Як повідомляла УМ, Джапарова звільнена з посади заступниці глави МЗС.