Японія продовжить підтримувати Україну у співпраці з НАТО – Кісіда

18:29, 11.07.2024
Японія продовжить підтримувати Україну у співпраці з НАТО – Кісіда

Саміт НАТО у Вашингтоні. (nato.int)

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда запевнив, що його країна підтримувала та продовжить підтримувати України, у тому числі, у співпраці з НАТО.

 

Він нагадав, що Японія стала однією з перших країн, яка підписала з Україною безпекову угоду,

 

Як інформує Україна молода, про це пан Кісіда сказав на полях саміту НАТО у Вашингтоні, передає Укрінформ у четвер.

 

"Японія справді є першою непівнічноатлантичною країною, яка минулого місяця підписала двосторонній документ про підтримку та співпрацю з Україною.

 

Японія співпрацювала і буде співпрацювати з НАТО, продовжуватиме кроки та зусилля для надання допомоги Україні", - сказав глава уряду країни, де сходить сонце.

 

Японський прем’єр наголосив на тому, що офіційний Токіо має намір зміцнити з НАТО систему обміну інформацією на основі індивідуальних партнерських програм (ITPPs) та сприяти співпраці в таких сферах як космос, кібернетика та проведення спільних навчань в різних сферах.

 

Також він висловив сподівання на продовження співпраці з НАТО та IP4 (Австралія, Японія, Південна Корея та Нова Зеландія).

 

Водночас, як наголосив генсек НАТО у спільному виступі з головою японського уряду, Японія – один із найдієвіших, найближчих партнерів НАТО.

 

"В умовах військової агресії росії проти України це ще важливіше, ми тісніше співпрацюємо, тому що, як ви сказали, що сьогодні відбувається в Україні, може завтра статися в Азії.

 

І ми бачимо, як Північна Корея, Іран і Китай сприяють військовій агресії Росії проти України. І це свідчить про те, що наша безпека не регіональна, а глобальна", - сказав Єнс Столтенберг.

 

Генсек НАТО подякував Японії за підтримку України.

 

Як повідомляла «УМ», під час саміту у Вашингтоні Столтенберг заявив, що НАТО  нарощує співпрацю з Україною.

 

За його словами, йдеться, про нарощування здатності України самостійно виробляти зброю та снаряди, але й не тільки.