Перетнули США на велосипедах: двоє українців збирали гроші для ЗСУ

08:30, 09.07.2024
Перетнули США на велосипедах: двоє українців збирали гроші для ЗСУ

постпред України при ООН Сергій Кислиця та дипломати кількох країн, які підтримали цю ініціативу, зустрілися з Ганною Бубновою у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. (Фото надано постпредством України при ООН)

Тримісячну мандрівку на велосипедах через Сполучені Штати здійснили українці Ганна Бубнова та Олександр Королюк – вони зібирали кошти для української армії та дитячої лікарні в Харкові.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в постпредстві України при ООН.

 

Загалом велосипедисти подолали понад 6 тис. км – від Лос-Анджелеса до Нью-Йорка, перетнувши близько двох десятків штатів.

 

У понеділок постпред України при ООН Сергій Кислиця та дипломати кількох країн, які підтримали цю ініціативу, зустрілися з Ганною Бубновою у штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

 

Мета цієї ініціативи – не лише збір коштів для військових та лікарні, а й привернення уваги світової спільноти до наслідків російської війни проти України, пояснили в постпредстві.

 

Захід підтримали глави делегацій Австрії, Литви, Ліхтенштейну, Мальти, Польщі, Румунії, Угорщини, Чехії, ЄС та Ватикану.

 

Раніше посол України у США Оксана Маркарова повідомляла, що Бубнова та Королюк їдуть з Каліфорнії до Нью-Йорка на велосипедах харківського виробництва, «щоб розповісти американцям про нашу боротьбу й зібрати 2 млн грн для 35-ї бригади ЗСУ!». Наприкінці червня вона вітала велосипедистів в Українському домі у Вашингтоні.

 

Як повідомляла УМ, актор «Зоряних воєн» Гемілл зібрав гроші на дрони для ЗСУ.