Спецоперерація ГУР та СЗР: на Воронежчині зупинено роботу електрометалургійного комбінату

14:48, 03.07.2024
Спецоперерація ГУР та СЗР: на Воронежчині зупинено роботу електрометалургійного комбінату

Українські розвідники зупинили надважливий для російського ВПК комбінат.

Українські сили 1 липня завдали удару безпілотниками по електропідстанціях в Білгородській області, через що зупинив роботу Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова у Воронезькій області рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомили джерела в ГУР.

 

Як виявилося, удар був спільною операцією Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки. Оскольський електрометалургійний комбінат – єдиний в Росії металургійним підприємством повного циклу.

 

Як зазначають джерела у спецслужбі, комбінат припинив роботу внаслідок ураження дронами-камікадзе двох основних електропідстанцій Білгородської області: ПС "Старий Оскол" поблизу села Незнамово та ПС "Металургійну" біля с. Волоконовскоє.

 

Повідомляється, що в результаті операції було повністю знеструмлено комбінат, через що зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал. Для їхнього повторного запуску може знадобитись декілька місяців.

 

Джерела вказують, що цей комбінат має виключне значення для військово-промислового комплексу РФ, оскільки виробляє високоякісну сталь, в тому числі леговані види спецсталей для автопрому та машинобудування.

 

Продукцією комбінату у своїй роботі користуються такі підприємства російського ВПК: "ГАЗ", "УАЗ", "КамАЗ", заводи групи підшипникових компаній "ЕПК" та "SKF".

 

Нагадаємо, що 1 липня в Росії заявили про проблеми з електропостачанням, які почалися у Воронезькій та Курській області внаслідок атаки безпілотників.

 

Як повідомляла УМ, на Брянщині безпілотники атакували завод-виробник мікроелектроніки.