На Буковині прикордонник застрелив нападника з мачете

16:01, 30.06.2024
На Буковині прикордонник застрелив нападника з мачете

Прикордонники виявляють порушників ще й за допомогою дронів. (facebook.com/DPSUkraine)

Два чоловіки з мачете та газовим балончиком напали на прикордонника на прикордонній території Чернівецької області та Румунії.

 

Для збереження свого життя прикордонник відкрив вогонь з пістолета: один з нападників загинув, іншого поранено.

 

Як інформує Україна молода, про це написав журналіст Віталій Глагола.

 

Згодом, інформацію підтвердив українським ЗМІ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

 

Як стверджує журналіст із посиланням на джерела, ввечері 29 червня двоє людей з мачете та газовим балончиком напали на військовослужбовця ДПСУ в зоні ділянки відділу прикордонної служби «Селятин». Його повалили та завдали йому удару по нозі.

 

«Ситуація з нападом на прикордонний наряд справді мала місце. Це сталося вчора після 21-ї години на ділянці Чернівецького прикордонного загону на кордоні з Румунією», — розповів речник ДПСУ.

 

За даними пана Демченка, для збереження свого життя військовослужбовець був вимушений застосувати зброю. Унаслідок цього один нападник зазнав поранення, а інший — загинув.

 

Помічник керівника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв розповів «Суспільному», що чоловіки у віці 33 та 25 років не виконали законних вимог прикордонного наряду зупинитись.

 

На місце викликали медиків. Про інцидент повідомили в Державне бюро розслідувань, поліцію та органи прокуратури. Нині тривають слідчі дії.

 

Як повідомляла "УМ", днями на Одещині виявлено рекордну кількість втікачів за кордон.