Зеленський привітав українців із Днем Конституції

10:03, 28.06.2024
Зеленський привітав українців із Днем Конституції

Президент України Володимир Зеленський у 28-му річницю з дня ухвалення Конституції держави виступив зі спеціальним відеозверненням, записаним напередодні на території львівського залізничного вокзалу під час його робочого візиту до Брюсселя. (Фото Офісу президента)

Із Днем Конституції привітав громадян України президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, про це 28 червня глава держави заявив у відеозверненні.

 

"Перше слово першої статті нашої Конституції – "Україна". І з перших хвилин війни мільйони людей довели, що для них Україна справді на першому місці. Всі, хто думав у першу чергу не про себе. Хто розуміє, що в часи війни на перший план виходить ключовий обов’язок.

 

17-та стаття Конституції: захист України – це найважливіші функції держави і справа всього українського народу. Відданість цьому щодня доводять мільйони українців. Герої на передовій і ті, хто важко працює для зміцнення держави. Українці, які змінили своє життя, змінили свою професію, але не змінили свій вибір на користь свободи, України, Європи.

 

З Днем Конституції, дорогі громадяни! Слава Україні!" -  зазначив Зеленський.

 

Нагадаємо, що Конституція України — Основний Закон України. Ухвалена 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкують державне свято — День Конституції України.

 

Як повідомляла УМ, лідери України та ЄС підписали угоду про безпеку.