«Резерв+»: українці згенерували понад 1 млн військово-облікових документів – Міноборони

13:19, 27.06.2024
«Резерв+»: українці згенерували понад 1 млн військово-облікових документів – Міноборони

Українці згенерували понад 1 млн QR-кодів у застосунку "Резерв+".

Можливість отримати цифровий військово-обліковий документ у застосунку Резерв+ з'явилася 18 червня. За тиждень цією функцією скористалися понад мільйон українців.

 

Як інформує УМ, про це 27 червня повідомили на сайті Міноборони України.

 

«Тепер у застосунку Резерв+ є QR-код, завдяки якому більше не потрібно носити військовий квиток чи тимчасове посвідчення.

 

Цифрова версія має таку ж юридичну силу, як і паперова. Раніше на оформлення таких документів треба було багато часу і паперу, а тепер це займає лише кілька хвилин і кілька кліків», – сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

 

Також вона зазначила, що таким чином військово-обліковий документ буде завжди під рукою.

 

Наприклад, він  знадобиться для перевірки працівниками ТЦК або на блокпостах. Чи якщо необхідно змінити місце проживання у ЦНАПі.

 

 Щоб зчитати QR-код не потрібне додаткове обладнання, тільки застосунок. А це означає додаткове заощадження коштів у бюджеті.

 

Додамо, що речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін, заявив, що вже близько 2,3 млн українців оновили свої дані. Серед тих людей, які оновили свої дані від 18 травня, один мільйон і сто тисяч військовозобов'язаних є придатними до мобілізації.

 

Як повідомляла УМ, «Резерв+»: у застосунку з’явився електронний військово-обліковий документ із QR-кодом.