Сіверський напрямок: Умєров і Сирський відвідали українських бійців поблизу передової

12:04, 27.06.2024
Сіверський напрямок: Умєров і Сирський відвідали українських бійців поблизу передової

Умєров відвідав командний пункт оперативно-тактичного угруповання наших військ на Харківському напрямку . (Фото: Фейсбук Рустем Умєров)

Міністр оборони Рустем Умєров та Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та відвідали пункт управління однієї з механізованих бригад на Сіверському напрямку.

 

Як інформує УМ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

 

"Разом з головнокомандувачем Збройних сил України працювали на пункті управління однієї з механізованих бригад на Сіверському напрямку. Обговорили питання посилення бойових позицій та забезпечення всім необхідним для ефективного виконання завдань. Вдячний кожному військовослужбовцю за їхню відданість та професіоналізм", – зазначив міністр оборони.

 

За словами Умєрова, він також "відвідав командний пункт оперативно-тактичного угруповання українських військ на Харківському напрямку (ОТУ Харків)".

 

"Заслухав доповідь командувача, бригадного генерала Михайла Драпатого. Обговорили поточну ситуацію та подальші кроки для зміцнення оборони на цій ділянці фронту", – зазачив очільник Міноборони.

 

Крім того, Умєров "відвідав позиції підрозділів ЗСУ на Вовчанському напрямку, де заслухав доповідь командира тактичної групи "Вовчанськ".

 

"Військовослужбовці показали високий рівень готовності та мотивації",- додав міністр.

 

Дещо раніше Олександр Сирський заявляв, що українським Силам оборони необхідно змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до Перемоги, а також досягти переваги над противником й зменшити втрати.

 

Також головнокомандувач ЗСУ зазначив, що війська рф намагаються захопити важливі ділянки місцевості на 4 напрямках. Ворог й далі проводить активні наступальні дії на Куп'янському, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках.

 

Окрім того, Олександр Сирський назвав пріоритети для зменшення втрат на фронті.

 

Як повідомляла УМ, Сирський радився з інструкторами, медиками та волонтерами про зменшення втрат.