Рашисти волають про атаку на Севастополь, фото

18:04, 23.06.2024
Рашисти волають про атаку на Севастополь, фото

ПВО РФ "успішно відпрацювала" над пляжами, заповненими людьми.

Про українську «недільну» атаку на Севастополь заявили окупаційна "влада" Криму і Міноборони рф: внаслідок якої ніби-то загинуло 5 людини, з яких 3 дітей, і поранено понад 120 осіб.

 

Як інформує УМ, про це 23 червня повідомили так званий "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв, Міноборони РФ, пропагандистське агентство РИА Новости й ТАСС у Телеграм.

 

У Міноборони Росії заявили про атаку нібито "по цивільній інфраструктурі міста Севастополь поставленими США оперативно-тактичними ракетами "ATACMS", спорядженими касетними бойовими частинами".

 

"Губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв заявив про 3 загиблих, з яких двоє дітей, і близько 100 постраждалих.

 

Він також поскаржився, що удар стався у свято Трійці, хоча РФ цього дня і вночі, як і в попередні дні, завдавала ударів по Україні, зокрема по Київській області та по Харкову.

 

Помічник глави МОЗ РФ заявив, що внаслідок обстрілу Севастополя поранення і травми дістали 124 людини, зокрема 27 дітей.

 

 

Соцмережі повідомляють, що загиблі є на пляжі "Учкуївка" в Севастополі.

 

Мер Магадана Юрій Гришан повідомив, що внаслідок обстрілу загинула дочка заступника мера Магадана Олега Авер'янова, яка перебувала на відпочинку з батьками в Севастополі, пише ТАСС.

 

Пізніше Развожаєв заявив, що кількість жертв зросла до п'яти, з них троє дітей.

 

Крім того, за його словами, п'ятеро дітей перебувають у реанімації, інші постраждалі дістали поранення легкої та середньої тяжкості.

 

Дещо раніше окупаційна "влада" Криму заявила, що у Севастополі спрацювала ППО і нібито збила 5 цілей.

 

Нагадаємо, що 22 червня внаслідок влучання авіабомб у Харкові в суботу загинуло троє людей, ще 56 поранено або травмовано, зокрема троє дітей.

 

Як повідомляла УМ, Знову КАБи: рашисти атакували Харків, є загиблі та поранені.