Удар по Харкову: Зеленський закликав партнерів допомогти зупинити терор КАБами

18:54, 22.06.2024
Удар по Харкову: Зеленський закликав партнерів допомогти зупинити терор КАБами

З перших хвилин на місцях влучань за різними адресами працювали понад 250 рятувальників та поліцейських. (Фото ДСНС)

Президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів допомогти зупинити російський терор керованими авіабомбами після чергового удару по місту Харків у суботу.

 

Станом на 18.00 відомо про трьох загиблих та 37 поранених після влучання КАБів  багатоповерхівку.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський заявив у соцмережах.

 

«Розбір завалів триває. На місці всі необхідні служби. Станом на зараз відомо про  трьох загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких», - сказав лава держави.

 

На його думку, російський терор керованими авіабомбами "має бути зупинений і може бути зупинений".

 

 

"Потрібні сильні рішення партнерів, щоб ми могли знищувати російських терористів та російську бойову авіацію там, де вони є, – закликав Зеленський. - Ми вже довели, що захистити людей і життя від ракетного терору реально, зокрема очищенням прикордонних районів від пускових установок терористів. Потрібно захистити й від бомб. Потрібна ця рішучість".

 

За даними МВС, наразі медики борються за життя чотирьох пацієнтів – двох жінок та двох чоловіків, які перебувають у важкому стані.

 

"З перших хвилин на місцях влучань за різними адресами працювали понад 250 рятувальників та поліцейських. Комунальники та волонтери допомагають розбирати завали, надавати допомогу потерпілим. 
 
Слідчі поліції ретельно обстежують місцевість, фіксують кожен доказ безпідставної атаки мирних харківʼян", - написав міністр МВС Ігор Клименко.
 
 

Як повідомляла «УМ», російські терористи нанесли чотири удари КАБ по багатоповерхівці у одному з районів Харкова у суботу вдень.