КМДА спростувала чутки про вибух на столичній ТЕЦ

14:41, 22.06.2024
КМДА спростувала чутки про вибух на столичній ТЕЦ

Через воєнний стан заборонено поширювати фото та відео інфраструктурних обʼєктів Києва. (Фото КМДА)

Столична влада офіційно спростувала чутки, які почали розповсюджватися в соціальних мережах зарнку 22 червня, про нібито вибух на одній з теплоелектроцентралей (ТЕЦ) Києва.
 
У міській адміністрації запевняють, що ця фейкова інформація не відповідає дійсності.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні КМДА в суботу.
 
Влада наголосила, що всі ТЕЦ Києва працюють у штатному режимі, зокрема проводяться роботи з підготовки до опалювального сезону.
 
Усі технологічні й ремонтні процеси виконуються у штатному порядку, кажуть в столичній адміністрації.
 
«Інформація про нібито вибух на енергообʼєкті не відповідає дійсності. Контроль за ситуацією міська адміністрація здійснює в оперативному порядку», — йдеться в повідомленні.
 
У КМДА наголосили, що через воєнний стан заборонено поширювати фото та відео інфраструктурних обʼєктів. Інформацію про тих, хто цим займається, обіцяють передати до Служби безпеки України.
 
Зауважимо, що перед цим низка Telegram-каналів поширила повідомлення про нібито вибух на одній з ТЕЦ у Дніпровському районі столиці, прикріпивши фотографію об’єкта.
 

Як повідомляла «УМ», уночі 22 червня російські війська здійснили новий масований обстріл української енергетики. Сили протиповітряної оборони збили над Україною 12 із 16 крилатих ракет, а також усі 13 ударних безпілотників типу Shahed.