Університет нафти і газу в Івано-Франківську пошкоджений ракетним обстрілом

13:20, 22.06.2024
Університет нафти і газу в Івано-Франківську пошкоджений ракетним обстрілом

Наслідки удару по будівлі університету нафти і газу в Івано-Франківську. (t.me/zinkevich_igor)

Будівля Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу пошкоджена ракетним обстрілом у ніч на 22 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міський голова міста Руслан Марцінків у суботу.

 

Мер запевнив, що невдовзі запрацює механізм компенсацій, який дозволить відшкодувати збитки.

 

У самому навчальному закладі також підтвердили пошкодження своєї будівлі, звернувшись до із проханням про допомогу та фінансову підтримку для подолання наслідків атаки.

 

Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження у прилеглих будинках.

 

Університет вже запустив збір на відновлення будівлі.

 

«Уночі внаслідок ворожої ракетної атаки постраждав наш університет. У цей нелегкий час спільнота ІФНТУНГ звертається до наших випускників, партнерів та всіх небайдужих з проханням про допомогу та фінансову підтримку, щоб подолати наслідки чергового російського злочину.

 

Кому небайдужа доля Alma mater, нафтогазової й енергетичної освіти та унікального в Україні університету, долучайтесь до збору на відновлення», - йдеться у дописі Університету нафти і газу.

 

Львівський політик Ігор Зінкевич опублікував фото наслідків удару по будівлі університету.

 

Зазначимо, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу — єдиний в Україні вищий навчальний заклад IV рівня акредитації нафтогазового профілю.

 

Як повідомляла «УМ», уночі 22 червня російські війська здійснили новий масований обстріл української енергетики. Сили протиповітряної оборони збили над Україною 12 із 16 крилатих ракет, а також усі 13 ударних безпілотників типу Shahed.