Євро-2024: Україна здобула вольову перемогу над Словаччиною

18:31, 21.06.2024
Євро-2024: Україна здобула вольову перемогу над Словаччиною

Підопічні Сергія Реброва радіють перемозі над словаками. (Фото УАФ)

Національна збірна України здобула вольову перемогу над збірною Словаччини у межах другого туру групового етапу чемпіонату Європи-2024 у п’ятницю, 21 червня.

 

Матч відбувся у Дюссельдорфі та завершився з рахунком 2:1 на користь синьо-жовтих.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу.

 

У першому таймі словаки діяли агресивно та створили кілька моментів та забили гол першими на 18-й хвилині. Тоді Зінченко не втримав Шранца, який скористався навісною передачею та завдав точного удару головою.

 

Збірна України володіла ініціативою та намагалася змінити ситуацію.

 

 

Після перерви українці продовжили йти вперед і зрівняли рахунок: на 54-й хвилині Олександр Зінченко віддав точний пас у штрафний майданчик на Миколу Шапаренка, а динамівець у дотик класно пробив точно в ціль.

 

 

Словаки відійшли у захист, а Ребров випустив на поле Яремчука замість Довбика, що стало вирішальним моментом. Шапаренко зробив закид на форварда, а Роман прийняв пас і покотив м'яч під воротарем Дубравкою.

 

 

Наприкінці словаки намагалися організувати штурм воріт Трубіна, але наша команда втримала переможний рахунок.

 

 

У наступному, вирішальному турі Україні зіграє з Бельгією, а Словаччина протистоятиме Румунії. Матчі відбудуться 26 червня.

 

Нагадаємо, тридцять захисників «Азовсталі», які були в російському полоні та зазнали серйозних поранень, підтримали національну збірну України перед матчем групового етапу Євро-2024 проти Словаччини

 

Як повідомляла «УМ», Національна збірна України розпочала виступ на Євро-2024 у Мюнхені з розгромної поразки від Румунії з рахунком 3:0.