ЗСУ отримали тисячі комплектуючих до ППО з підпільних складів на Київщині, фото

14:31, 19.06.2024
ЗСУ отримали тисячі комплектуючих до ППО з підпільних складів на Київщині, фото

Зловмисники планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітної документації. (Фото СБУ)

Служба безпеки спільно з Національною поліцією передали на потреби Збройних Сил України велику партію запчастин для важкого озброєння.

 

Як інформує УМ, про це 19 червня повідомили на сайті СБУ.

 

Мова йде про понад 3,5 тис. комплектуючих для зенітно-ракетних комплексів ППО та артилерійських систем, а також двигунів для бронемашин.

 

Усе це обладнання було вилучено з двох підпільних ангарів, які правоохоронці виявили на Київщині.

 

«За даними слідства, нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

 

Фігуранти планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітної документації.

 

 

Тоді завдяки оперативному реагуванню СБУ оборудку було завчасно викрито і заблоковано», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

 

 

Нагадаємо, що у серпні 2023 року правоохоронці викрили цих же фігурантів на спробі продажу 80 танкових двигунів до ЗСУ за втричі завищеною вартістю.

 

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки та Державне бюро розслідувань зібрали докази злочинної діяльності Сергія Медведчука та Богдана Козака – братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються у держзраді.