Анатолій Мельниченко обраний ректором КПІ

13:58, 19.06.2024
Анатолій Мельниченко обраний ректором КПІ

За Мельниченка проголосувало 1 256 осіб. (Фото: Facebook КПІ ім. Ігоря Сікорського)

Нового ректора нарешті обрав собі колектив Київського політехнічного інституту— ним став Анатолій Мельниченко. До цього вищим навчальним закладом  упродовж 32 років керував Михайло Згуровський.

 

Як інформує УМ, відповідну  інформацію  про результати голосування педагогічного колективу оприлюднено  на сторінці КПІ  в Фейсбуці.

 

Як зазначається, в голосуванні з обрання ректора взяли участь 2 318 співробітників КПІ, або 72,3 відсотка від загальної кількості виборців.

 

У результаті Мельниченко набрав найбільшу кількість голосів у порівнянні зі своїм опонентом — Олексієм Жученком: за Мельниченка проголосувало 1 256 осіб  або 39,18 відсотка  від загальної кількості виборців,  або 54,18 відсотка  від кількості тих, хто взяв участь у голосуванні.

 

 

Нагадаємо, що від початку за головне крісло КПІ змагалося 16 осіб. За результатами підрахунку голосів першого туру виборів ректора, до другого туру пройшли Жученко та Мельниченко.

 

Потрібно  зазначити, що наприкінці 2023 року  ректор Згуровський заявив у медіа, що в липні 2024 року в нього закінчується контракт із КПІ, тому відбудуться чергові вибори керівника університету. Сам Згуровський відмовився ще раз балотуватися в ректори.

 

Як повідомляла УМ, раніш перша жінка-ректор Ксенія Семенова очолила Національний авіаційний університет. Щоправда з приставкою в.о.