Токаєв пропонує долучитися до розслідування замаху на Садикова в Києві

11:33, 19.06.2024
Токаєв пропонує долучитися до розслідування замаху на Садикова в Києві

Айдос Садиков знаходиться в одній із столичних лікарень - його стан дуже важкий.

Касим-Жомарт Токаєв, президент Казахстану, запропонував, аби у разі потреби офіційні органи його країни долучилися до розслідування для замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова. У чоловіка стріляли в Києві 18 червня.

 

Як інформує УМ, про це 19 червня повідомило видання КазТАГ.

 

Токаєв заявив, що «у Казахстані взято курс на зміцнення верховенства права» і «всі колізії, розбіжності у суспільстві слід вирішувати виключно у правовому полі».

 

«Саме з цього погляду необхідно розглядати злочин, що відбувся вчора в Києві, щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова.

 

Я доручив по лінії дипломатичного відомства та правоохоронних органів направити офіційні запити щодо цього серйозного інциденту.

 

У разі потреби казахстанські офіційні органи готові під'єднатися до розслідування для сприяння у виявленні істини», — заявив Токаєв.

 

Як повідомляла УМ, 18 червня на вулиці Віктора Ярмоли у Києві чути постріли. За попередніми даними, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебували чоловік та дружина, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

 

Потерпілим виявився казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, який відомий своєю критикою влади Казахстану. Він перебуває в лікарні у важкому стані, з пораненням голови.

 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова.

 

Дружина Садикова вважає, що до замаху на її чоловіка причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

 

Зараз Айдос Садиков знаходиться в одній із столичних лікарень - його стан дуже важкий.