Створили ударний кулак: війська рф наступатимуть на Борову - DeepState

13:34, 18.06.2024
Створили ударний кулак: війська рф наступатимуть на Борову - DeepState

На Харківщині росіяни зібрали "ударний кулак" в 10 тисяч військових і сотні одиниць техніки. (Фото: Телеграм ✙DeepState✙)

У Харківській області війська рф наростили ударний кулак для наступу на Борову.

 

Як інформує УМ, про це 18 червня повідомляє DeepState у Телеграм.

 

Як зазначається, на ділянці від Райгородки до Нововодяного окупанти наростили до 10 тис. чоловік особового складу та близько 450 одиниць озброєння та військової техніки, з яких - 200 артсистем.

 

"Мета очевидна - спроба повторити минулорічний наступ на Борову", - йдеться у повідомленні.

 

Також DeepState інформує, що проти ворога протяжну оборонну лінію на напрямку наразі утримує 3 ОШБр. Проте, сили залишаються неспівмірними, окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

 

"Кацапи розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкові та 2 артилерійські. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність "шторм v", "чорна мамба", "фіксики" та "чвк патріот". Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14", - додають у DeepState.

 

На думку аналітиків, останні три тижні ворог проводить підготовчі заходи у вигляді прощупування слабких місць в обороні ЗСУ. Відбуваються безперервні штурми позицій 3 Окремої штурмової бригади. Ворог втрачає особовий склад, але щотижня прибуває від 2 до 4 сотень свіжомобілізованих кацапів. Цього вистачає як для поповнення, так і для нарощення угрупування.

 

 Поки що тактика "м'ясних штурмів" не дала суттєвого результату лише за рахунок того, що на ділянці перебуває сильна бригада. Але наголошується що сили далеко не рівні.

 

За наявною інформацією, противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

 

"Виходячи з даної ситуації, важливо не повторити минулорічних помилок, так як рівень управління військами у кацапів дещо виріс. Викликає занепокоєння й наявність значного числа найманців, яких в основному використовують для штурмових, а не оборонних дій", - резюмує DeepState.

 

Як повідомляла УМ, Серебрянський ліс: Сили оборони вибили окупантів з позицій.