Путін готує наступників режиму з ближнього кола – ISW

10:28, 18.06.2024
Путін готує наступників режиму з ближнього кола – ISW

Путін готує наступників режиму - призначає родичів і дітей чиновників.

путін намагається підготувати ймовірних наступників свого режиму з-поміж родичів та дітей чиновників.

 

Як інформує УМ, про повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

 

"17 червня президент РФ Володимир Путін звільнив чотирьох заступників міністра оборони та замінив їх близькими родичами", - йдеться у звіті.

 

Серед звільнених заступників міністра оборони - Микола Панков, Руслан Цаліков, Тетяна Шевцова та генерал армії Павло Попов. Взамін Путін замінив їх на заступників міністра оборони Ганну Цивільову та Павла Фрадкова, а також першого заступника міністра оборони Леоніда Горніна.

 

Ганна Цивільова є двоюрідною племінницею Путіна, дружиною нещодавно призначеного міністра енергетики Сергія Цивільова та головою ініційованого Кремлем фонду "Захисники Вітчизни". Вона також раніше входила до складу Ради з питань опіки та піклування у соціальній сфері при уряді РФ у 2019 році.

 

Павло Фрадков - син колишнього прем'єр-міністра РФ та директора Служби зовнішньої розвідки РФ Михайла Фрадкова. Фрадков обіймав посаду першого заступника керівника адміністрації президента з 2021 року, заступника керівника Федерального агентства з управління державним майном з 2012 по 2015 рік, а також у Департаменті загальноєвропейського співробітництва Міністерства закордонних справ РФ з 2005 по 2012 рік.

 

Леонід Горнін обіймав посаду першого заступника міністра фінансів з травня 2018 року, заступника міністра фінансів з 2012 по 2018 рік, а також міністра фінансів та податкової політики Новосибірської області з 2010 по 2011 рік.

 

"Призначення Цивільової, Фрадкова та Горніна підтримують нещодавні зусилля Путіна презентувати своїх родичів та дітей інших високопосадовців громадськості РФ. Крім того, диктатор намагається призначити економічних радників у міноборони для поліпшення економіки в умовах воєнного часу", - йдеться у звіті.

 

В ISW нагадали, що Цивільова та Фрадков брали участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі разом з дочками Путіна та дітьми інших високопосадовців 6 і 7 червня. Таким чином, путін, імовірно, намагався представити своїх дітей та дітей чиновників зі свого найближчого оточення громадськості, щоб створити умови для їхнього обіймання високих та впливових посад у російському уряді.

 

Окрім того, аналітики ISW зазначили, що Путін також все частіше призначає економістів на керівні посади у міноборони рф. Зокрема, 12 травня він замінив міністра оборони Сергія Шойгу на економіста за фахом, колишнього першого віцепрем'єра Андрія Білоусова.

 

Також наприкінці травня путін замінив колишнього заступника міністра оборони Юрія Садовенка на колишнього заступника міністра економіки та аудитора Рахункової палати Ради Федерації Олега Савельєва.

 

Як зазначають в ISW, ці призначення свідчать про те, що путін надає перевагу призначенню чиновників, яких він вважає лояльними до режиму, та економістів для покращення оборонно-промислової бази Росії.

 

Як повідомлялося. очільник кремля володимир путін підписав укази про перестановки в міністерстві оборони рф, звільнивши відразу чотирьох заступників міністра та призначивши трьох нових, серед них - свою родичку Анну Цивільову.

 

Як повідомляла УМ, путін шкодує про те, що не напав на Україну відкрито раніше, а не про те, що розв'язав війну.