Трамп невдоволений Зеленським: до «заходу» в Білий дім погрожує згорнути допомогу Україні

10:37, 16.06.2024
Трамп невдоволений Зеленським: до «заходу» в Білий дім погрожує згорнути допомогу Україні

Дональд Трамп.

На передвиборчому заході експрезидент США Дональд Трамп розкритикував масштаби підтримки України, при цьому перекрутивши факти, та заявив, що у разі перемоги одразу "розв'яже питання" з цим.

 

Як інформує УМ, про це Трамп заявив на передвиборчому заході у Детройті, організованому ініціативою Turning Point USA, фрагменти якого опублікували в Twitter.

 

Деталі: У своєму виступі Трамп розкритикував допомогу Україні, запити якої "ніколи не припиняються".

 

"Зеленський, можливо, найкращий агент з продажів серед усіх політиків, які будь-коли жили. Щоразу як він приїздить у нашу країну, він їде звідси з 60 мільярдами доларів", – заявив експрезидент. 

 

Трамп продовжив, що йому "подобається Зеленський" через те, як він вчинив під час скандалу, що спричинив першу спробу імпічменту Трампа, і після того знову повторив першу тезу.

 

"Щойно, чотири дні тому, він поїхав з 60 мільярдами. Він приїжджає додому й оголошує що йому треба ще 60 мільярдів. І це ніколи не припиняється, ніколи не припиняється. Я розв'яжу питання з цим ще до того, як зайду у Білий дім як президент. Ще будучи обраним президентом, я розв'яжу питання з цим",  – заявив Дональд Трамп.

 

Нагадаємо, що Зеленський останній раз був у США в грудні 2023 року, а не "чотири дні тому", а фінансування на підтримку України у розмірі 61 млрд доларів було погоджене лише раз – у ширшому проєкті щодо фінансування на заходи нацбезпеки, схвалення якого у Конгресі розтяглося на довгі місяці через суперечки щодо південного кордону.

 

Трамп підтримав ту версію проєкту, яку у підсумку ухвалили, і висловив підтримку спікеру Палати представників Майку Джонсону (читайте також Хто "змусив" Трампа дати зброю Україні?).

 

Минулого року Трамп заявляв, що зможе зупинити російсько-українську війну "за 24 години"

 

Президент України Володимир Зеленський в одному з останніх інтерв’ю попередив, що Трамп ризикує "стати лузером", якби як президент США реалізував "мирний план" з примусом України до поступок агресору.

 

Як повідомляла УМ, Трамп може пожертвувати Україною заради перемоги на виборах.