Удар по аеродрому «Морозовск» десятками дронів: пошкоджені російські Су-34

13:31, 15.06.2024
Удар по аеродрому «Морозовск» десятками дронів: пошкоджені російські Су-34

Фронтові бомбардувальники Су-34 на аеродромі в Морозовську до удару дронів. (twz.com)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов офіційно підтвердив, що українські дрони атакували аеродром «Морозовск» у Ростовській області росії у ніч проти 14 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це Буданов сказав у коментарі War Zone в суботу.

 

За його даними, українські війська використали щонайменше 70 безпілотників для ударів по російській авіабазі, на якій базувалися винищувачі-бомбардувальники Су-34.

 

Керівник розвідки не став називати число уражених літаків, заявивши, що оцінка російських втрат триває.

 

На супутникових знімках видно, що дах єдиного на аеродромі укриття для декількох літаків підірваний.

 

Два літаки Су-34, які були всередині, схоже, зазнали пошкоджень. Цей ангар міг бути головною ціллю для українських безпілотників.

 

 

Окрім того, неподалік можна побачити невеликий кратер та обпалені сліди. Зазвичай у цьому місці розташовуються кілька літаків.

 

Раніше видання Kyiv Post із посиланням на джерела писало, що щонайменше 6 військових літаків було знищено і ще 8 пошкоджено внаслідок нічної атаки на російську авіабазу в Морозовську 14 квітня.

 

Пропагандистський Telegram-канал «Кремлевская табакерка» писав, що внаслідок атаки по авіабазі померли 6 російських військових, зокрема пілоти.

 

Як повідомляла «УМ», Крим втрачає роль військового плацдарму для росіян внаслідок постійних нищівних ударів Сил оборони України.