«Люди засинають»: Папа закликав священиків-католиків бути лаконічними на проповідях

14:07, 13.06.2024
«Люди засинають»: Папа закликав священиків-католиків бути лаконічними на проповідях

Папа Римський Франциск знову звернувся до католицьких священиків, щоб проповіді були короткими, цього разу попередивши, що проповіді не повинні тривати більше восьми хвилин (Фото: Vatican Media)

Робити свої проповіді короткими закликав католицьких священиків Папа Римський Франциск. Понтифік вважає, що достатньо й восьми хвилин для «божого слова», інакше члени пастви просто на просто починають засинати.

 

Як інформує УМ, про це він сказав під час щотижневої аудієнції в середу на площі Святого Петра в Римі, передає Catholic News Agency.

 

Папа пояснив, що мета проповіді — «допомогти перенести Слово Боже з книги в життя».

 

«Але проповідь для цього має бути короткою: образ, думка, почуття. Проповідь не повинна тривати більше восьми хвилин, тому що потім люди втрачають увагу і засинають. Священики іноді багато говорять, і ви не розумієте, про що вони говорять», — сказав він.

 

Франциск не вперше наголошує на важливості коротких проповідей. У 2018 році Папа Римський закликав священиків «бути стислими» і переконатися, що їхні проповіді тривають «не більше десяти хвилин».

 

Причому сам Папа Франциск часто перевищує цей ліміт у своїх проповідях. У Великий четвер перед цьогорічним католицьким Великоднем проповідь Папи тривала понад 20 хвилин.

 

Проповідь у римо-католицькій службі зазвичай слідує за читанням Біблії та використовується для закріплення вчення.

 

Як повідомляла УМ, Лезо війни понтифіка Франциска. Чому Папа Римський не засуджує агресора?