Обслуговування бронетехніки: Україна та США створять спільне підприємство

12:17, 13.06.2024
Обслуговування бронетехніки: Україна та США створять спільне підприємство

Підписання угоди (Фото: сайт УОП)

Американська кампанія Amentum Services разом із АТ «Українська оборонна промисловість» (УОП) та створять спільне підприємство, яке займатиметься відновленням та технічним обслуговуванням бронетехніки виробництва США.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба УОП на сайті відомства.

 

«Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» підписало меморандум про наміри створити спільне підприємство з Amentum Services, Inc. (США) – однією з провідних компаній у сфері глобального проєктування, управління проєктами та інтеграції рішень.

 

Йдеться про потенційну співпрацю щодо відновлення та технічного обслуговування бронетехніки американського виробництва», - йдеться в повідомленні.

 

Наголошується, що раніше представники американської компанії відвідали підприємства Укроборонпрому, оцінили їх наявні можливості, технічну базу та потенціал.

 

Вітчизняні зброярі чекають від нових партнерів допомоги з отриманням технічної документації, обладнання та запчастин, які стануть в пригоді під час ремонту та техобслуговування бойових броньованих машин виробництва США.

 

Нагадаємо, що 10 червня 2024 року у межах спільного підприємства з Rheinmetall відкрито перший спільний цех з ремонту і виробництва німецької бронетехніки в Україні.

 

Як повідомляла УМ, Укроборонпром домовився про  ремонт танків Т-64 у Чехії.