Зрадник-мер Куп’янська Мацегора перебуває у критичному стані після замаху

17:56, 08.06.2024
Зрадник-мер Куп’янська Мацегора перебуває у критичному стані після замаху

Зрадник України Геннадій Мацегора. (Коллаж ГУР Міноборони)

Мер-колаборант Куп’янська Геннадій Мацегора перебуває в критичному стані піля замаху, який було скоєно у місті Старий Оскол на росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони у суботу.

 

«7 червня 2024 року у місті Старий Оскол на росії здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору, який обіймав посаду міського голови Купʼянська Харківської області від партії ОПЗЖ…Стан зрадника українськог онароду – критичний», - йдеться у повідомленні.

 

Головне управління розвідки нагадує, що Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками.

 

Зокрема, у червні 2022 року він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації і публічно про це оголосив.

 

Після звільнення Купʼянська зрадник утік з росіянами до Бєлгородської області, "де московські господарі приставили до Мацегори посилену охорону, яка, однак, не вберегла мера-колаборанта".

 

«Наразі московські лікарі вже другу добу поспіль намагаються завадити Мацегорі потрапити на кобзоновий концерт. Стан зрадника українського народу — критичний», - додали у військовій розвідці.

 

Як повідомляла «УМ», міський голова Куп'янська Геннадій Мацегора, якого 2020 року було обрано від партії ОПЗЖ, сам домовився з російськими окупантами про передачу влади в місті.

 

Прокуратура області повідомила про підозру Куп’янському міському голові Харківської області у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді. На рф Мацегору затримували самі ж окупанти.