«Заробив» 11 років буцегарні: окупант розстріляв цивільне авто на Чернігівщині

07:51, 05.06.2024
«Заробив» 11 років буцегарні: окупант розстріляв цивільне авто на Чернігівщині

Розстріляв автомобіль з мирними мешканцями на Чернігівщині – російського військовослужбовця засуджено до до 11 років позбавлення волі. (Фото: сайт Генпрокуратури)

Російського військового, який розстріляв автомобіль із мирними людьми на Чернігівщині. засуджено до 11 років позбавлення вол.і

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Офіса генерального прокурора.

 

«Як зазначається, за публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним військовослужбовця ЗС РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі», - сказано, зокрема, в повідомлені Генпрокуратури.

 

За даними слідства, у березні 2022 року сім’я з неповнолітньою дитиною прямувала на власному автомобілі із села Деснянка Чернігівського району в бік обласного центру.

 

«На блок-посту біля виїзду з населеного пункту російський військовослужбовець за відсутності будь-якої загрози для нього та військ країни-агресора з автоматичної зброї розстріляв цивільний автомобіль», - ідеться в повідомленні.

 

Пасажирка транспортного засобу, як зазначають в ОГП, дістала вогнепальні поранення, інші особи не постраждали.

 

Досудове розслідування і оперативний супровід у справі здійснювалися слідчими та відділом кримінального розшуку Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

 

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

Нагадаємо, що дещо раніше, російського військового, який розстріляв водія автомобіля під час тимчасового захоплення Бучі Київської області, засудили до 12 років ув’язнення.

 

Як повідомляла УМ, двом росіянам-військовополоненим присудили 11,5 років буцегарні за обстріли Харківщини.