«Бум» у Києві: в місті знесено сотні МАФів і незаконних тимчасових споруд

21:45, 04.06.2024
«Бум» у Києві: в місті знесено сотні МАФів і незаконних тимчасових споруд

Протягом весни з вулиць столиці демонтували близько 800 незаконно встановлених елементів благоустрою (Фото: сайт КМДА)

У Києві за останні три місяця демонтажні бригади КП "Київблагоустрій" прибрали з вулиць столиці близько 800 незаконно встановлених елементів благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів.

 

Як інформує УМ¸ про це 4 червня повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов на сайті мерії.

 

За його інформацією, в цей період найбільше демонтували сезонні тимчасові споруди – понад 400, а також близько 265 тимчасових споруд і МАФів та 119 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

 

"Зокрема, біля станції метро "Академмістечко" прибрали близько 150 МАФів, що загромаджували простір. На їхню велику кількість постійно скаржилися місцеві жителі. Тож після закінчення терміну чинних договорів на відповідні земельні ділянки Департамент надав доручення на демонтаж на цій локації.

 

Масштабні демонтажі відбулися й на вулицях Володимира Івасюка та Петра Григоренка, поблизу станції метро "Позняки", – розповів Михайло Буділов.

 

Він зазначив, що всі демонтажі провели фахівці комунального підприємства та власники, які самостійно прибрали елементи благоустрою на вимогу приписів інспекторів.

 

Так, у Святошинському районі демонтували 174 елементи благоустрою, в Оболонському – 125, Шевченківському – 97, Подільському – 97, Деснянському – 87, Солом’янському – 82, Печерському – 51, Голосіївському – 31, Дніпровському – 25 і Дарницькому – 24.

 

Нагадаємо, що НАБУ розшукує обвинуваченого у корупції в особливо великому розмірі депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина.

 

За версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. За свої послуги учасники злочинної схеми пропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік.

 

Як повідомляла УМ, «Почистили» буферну зону ЮНЕСКО: у Києві знесли «храм-МАФ» УПЦ МП.