На Черкащині запрацювала друга в області автоматизована система відеофіксації Custody Records

07:09, 05.06.2024
На Черкащині запрацювала друга в області автоматизована система відеофіксації Custody Records

Сучасна система контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, яка запрацювала на Черкащині, відповідає європейським стандартам. (Фото Нацполіції)

На Черкащині запрацювала сучасна система контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, що відповідає європейським стандартам: проєкт Національної поліції Custody Records урочисто презентували у Звенигородському райвідділі поліції. Про це «Україні молодій» повідомили в черкаській обласній поліції.
 
За словами начальника поліції Черкаської області Олега Гудими, Custody Records щоденно доводить свою ефективність.
 
«Це другий територіальний підрозділ на території нашої області, де почала працювати така система. Надалі ми плануємо впроваджувати її і в інших районах, що буде запорукою ефективної роботи поліції, а також співпраці з громадянами й забезпечення їхнього права на захист», — зазначає пан Олег.
 
Він каже, що для належної роботи цієї інформаційної системи у відділі поліції переоблаштовано внутрішній простір. Усі приміщення та коридори оснащені відеокамерами згідно з вимогами міжнародних стандартів з дотримання прав людини. 
 
 
Також, уточнює Олег Гудима, під час презентації системи контролю було продемонстровано алгоритм її роботи та переваги, змодельовано різні ситуації, які можуть виникнути у підрозділі поліції, зокрема й при затриманні людини, яка підозрюється у скоєнні правопорушення.
 
Правоохоронці кажуть, що система Custody Records передбачає забезпечення та дотримання всіх прав затриманих осіб. Водночас вона дає безпеку і впевненість самому поліцейському в тому, що він уникне необґрунтованих звинувачень під час виконання своїх службових обов’язків.