Міноборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців

09:12, 01.06.2024
Міноборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців

Процес реформування також передбачає формування так званого ефективного маршруту пацієнта.

Міністерство оборони України розпочало пілотний проєкт із реабілітації військовослужбовців.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міністерства оборони України.

 

Основним завданням пілотного проєкту є створення ефективного реабілітаційного простору за участі цивільних та військових закладів охорони здоров’я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування. Для цього процес реабілітації у сфері охорони здоровʼя повинен пройти етап реформування.

 

Про це йшлося на установчій нараді міжвідомчої робочої групи за участі заступника міністра оборони України Наталії Калмикової, радника-уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка, народного депутата Тараса Тарасенка, представників Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства ветеранів України, Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ України,  Командування Медичних сил ЗСУ, обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

 

Серед першочергових задач — уніфікація стандартів і протоколів, наскрізний моніторинг та контроль результатів. Також планується створення центрів досконалості – закладів, які візьмуть на себе лідерство у сфері реабілітації.

 

Процес реформування також передбачає формування так званого ефективного маршруту пацієнта, який базуватиметься на прогнозі його подальшого лікування та реабілітації, а також визначення профільні заклади згідно особливостей травм та захворювань.

 

«Створення єдиного реабілітаційного простору – глобальне завдання, яке потребує тісної співпраці між органами державної та регіональної влади, а також місцевого самоврядування. Дуже вдячна всім за активну позицію та зусилля по реалізації проєкту. В найближчий час ми маємо протестувати спроможності системи, визначити виклики та створити прозору, ефективну та зручну для людини систему реабілітації» - наголосила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

 

Як повідомляла УМ, Захистити захисника: в Україні створюють систему реабілітації звільнених з полону.