Ексвійськком Борисов арештований вдруге під заставу в 140 млн

19:27, 30.05.2024
Ексвійськком Борисов арештований вдруге під заставу в 140 млн

Євген Борисов повертається до СІЗО. (Фото: Грати)

Суд обрав колишньому начальнику Одеського обласного ТЦК та СП Євгену Борисову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою вже вдруге за новими звинуваченнями слідчих.

 

Альтернативою арешту є можливість внесення застави у сумі 140 мільйонів гривень.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляє ДБР, а також Офіс генпрокурора у четвер.

 

Зазначається, що розглянувши клопотання прокурорів, суд відправив Борисова під варту на 60 діб, якщо той не внесе заставу.

 

Наразі колишній начальник Одеського обласного територіального центру комплектування підозрюється у відмиванні незаконних доходів на суму у понад 140 млн гривень.

 

За даними слідства, підозрюваний за час перебування на посаді набув, володів, використовував та розпоряджався майном вартістю понад 142 млн грн, яке було одержано злочинним шляхом.

 

Попереднє звинувачення стосувалося фактів зловживань під час призову військовозобов’язаних. Борисов підозрюється в тому, що за хабарі давав вказівки підлеглим не мобілізувати тих чи інших осіб.

 

Нагадаємо, 28 травня ексначальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов був повторно затриманий працівниками ДБР на виході із СІЗО у Києві. З ізолятора його відпустили після внесення застави в сумі 12 млн грн.

 

Працівники Бюро отримали інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

 

Як повідомляла «УМ», 28 травня ексначальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов був повторно затриманий працівниками ДБР на виході із СІЗО у Києві. З ізолятора його відпустили після внесення застави в сумі 12 млн грн.

 

Вже 29 травня обвинувальний акт стосовно Борисова про незаконне збагачення передали до суду