Байден міркує щодо дозволу Україні бити по території рф

13:47, 30.05.2024
Байден міркує щодо дозволу Україні бити по території рф

Зміна позиції Байдена щодо дарів по рф є неминучою. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден ймовірно змінить свою позицію і надасть дозвіл Україні завдавати ударів по території рф американською зброєю.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у матеріалі The New York Times у четвер.

 

Зазначається, що після багатомісячних закликів президента України Володимира Зеленського щодо зняття обмежень Білий дім розпочав формальну – і, очевидно, швидку – переоцінку того, чи варто йти на такий ризик.

 

Деякі з радників Байдена кажуть, що вважають зміну його позиції неминучою.

 

Втім, як зазначає видання, якщо президент США і змінить свою позицію, то дозвіл на удари по росії буде пов'язаний з жорсткими обмеженнями на використання українцями наданої американцями зброї.

 

Видання припускає, що удари зброєю США будуть обмежені її застосуванням лише по військових цілях, розташованих у межах кордонів росії, звідки окупаційні війська атакують Україну.

 

У публікації йдеться, що Байден, ймовірно, збереже заборону на використання американської зброї для завдання ударів у глибині російської території або по об'єктах критичної інфраструктури.

 

Американські посадовці на умовах анонімності кажуть, що якщо Байден змінить позицію, то, швидше за все, він ніколи не оголосить про це. Натомість американські артилерійські снаряди і ракети "просто почнуть падати на російські військові об'єкти".

 

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що союзникам потрібно переглянути обмеження на заборону Україні бити по рф західною зброєю на тлі прикордонних боїв на Харківщині.

 

Як повідомляла «УМ», спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон вважає, що офіційний Вашингтон має дозволити Україні бити американською зброєю у відповідь по території росії.