Справу ексвійськкома Борисова про незаконне збагачення передали до суду

16:27, 29.05.2024
Справу ексвійськкома Борисова про незаконне збагачення передали до суду

Євген Борисов постане перед судом. (Фото з відкритих джерел)

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Одеського ОТЦК та СП Євгена Борисова за фактом незаконного збагачення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр Офісу генпрокурора в середу.

 

Зазначається, під час слідства встановлено, що полковник, перебуваючи на посаді начальника Одеського ОТЦК та СП, з лютого 2022 року по квітень 2023 року набув активів на понад 142 млн грн.

 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ДБР.

 

Також напередодні йому було повідомлено про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

 

Нагадаємо, у 2023 році Борисова затримали й помістили під варту. Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 мільйонів гривень, однак поступово суму застави зменшили до 12 мільйонів гривень.

 

Пів року тому слідчі ДБР спільно з іспанською поліцією провели обшуки на віллі Борисова в Іспанії.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні, 28 травня ексначальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов був повторно затриманий працівниками ДБР на виході із СІЗО у Києві. З ізолятора його відпустили після внесення застави в сумі 12 млн грн.