Жителька Черкас Євдокія Шевченко відсвяткувала 100-річчя: «Секрет мого довголіття — оптимізм та робота»

29.05.2024
Жителька Черкас Євдокія Шевченко відсвяткувала 100-річчя: «Секрет мого довголіття — оптимізм та робота»

Євдокія Шевченко. (Фото надане Черкаською міськрадою.)

У Черкасах наразі проживають 13 довгожителів, які зустріли своє 100-річчя. Днями такий рідкісний ювілей святкувала пані Євдокія Шевченко.
 
З цією визначною датою її привітали квітами і конвертом із 5 тисячами гривень черкаський міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Марина Гаркава.
 
Такі кошти завдяки міській соціальній програмі «Турбота» всім довгожителям Черкас виплачують з міського бюджету до дня народження, а потім — 1 тис. гривень щомісячної стипендії.
 
«Пані Євдокія — надзвичайна жінка, яка стільки пережила за своє століття і при цьому залишається такою позитивною. Дякуємо їй за служіння, досвід, позитивну енергію. Дай Боже пережити і цю війну та дочекатися Перемоги. Віку і здоров’я в обіймах дітей та онуків!» — говорить  Марина Гаркава.
 
Як розповідають «УМ» у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради, Євдокія Шевченко народилася в селі Товмач на Шполянщині у багатодітній родині. Вона пережила Голодомор, Другу світову війну, чотири роки гарувала в Німеччині на примусових роботах.
 
А після звільнення союзниками-американцями повернулася на батьківщину. Перший чоловік, на жаль, помер. Із другим виховали доньку і двох синів. У Черкасах вона працювала муляром-штукатуром.
 
Але й після виходу на пенсію намагається бути активною в міру можливостей. Мешкає з донькою Вірою. Всі діти й онуки живуть дружно і підтримують одне одного та свою бабусю.
 
«Секрет мого довголіття — оптимізм та робота», — каже ювілярка Євдокія Шевченко.