Білорусь і рф проводять спільні навчання ВПС та ППО

17:59, 27.05.2024
Білорусь і рф проводять спільні навчання ВПС та ППО

Білорусь залучає до навчань власну військову авіацію. (facebook.com/mod.mil.by)

Білорусь та росія розпочали спільні літні тактичні навчання військово-повітряних сил (ВПС) і військ протиповітряної оборони (ППО) у період з 27 по 31 травня.

 

Росіяни вже перекинули до Білорусі понад 10 бортів військової авіації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн", а також міністерство оборони РБ у понеділок.

 

«Учора вранці повідомлялося, що 25 травня на аеродром "Барановичі" з російської Сещі прибули два вертольоти Мі-24 і Мі-8 ВКС рф. Згодом з'ясувалося, що з рф до Білорусі було перекинуто більше вертольотів.

 

За уточненими даними, сумарно 25 травня в "Барановичі" з Сещі (рф) прибуло 8 вертольотів Мі-24 і Мі-8 ПКС рф», - інформють у «Беларускі Гаюн».

 

За даними аналітиків, зараз у Барановичах перебувають:

 

2 розвідувальні літаки Су-24МР ВКС РФ;

щонайменше 4 винищувачі Су-30СМ ВКС РФ;

8 вертольотів Мі-24 і Мі-8 ВКС РФ.

 

Тоді як міноборони Білорусі повідомляє, що в період із 27 до 31 травня "в рамках вдосконалення єдиної регіональної системи ППО Республіки Білорусь і російської федерації та в інтересах підвищення взаємодії та вишколу органів управління і льотного складу під керівництвом командувача військово-повітряними силами та військами протиповітряної оборони проводять спільні льотно-тактичні навчання із силами та засобами ВПС і військ ППО ЗС РБ та ПКС ЗС рф".

 

До навчань залучають авіаційні військові частини, підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ Збройних сил Білорусі, екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації ПКС ЗС рф.

 

«Під час навчання будуть відпрацьовані питання управління різнорідними силами авіації, а також організації взаємодії під час виконання ними навчально-бойових завдань.

 

Основні зусилля під час ЛТН спрямовані на вирішення завдань з прикриття державних і військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу. Крім того, на авіаційних полігонах екіпажам належить практично відпрацювати низку питань в інтересах прикриття підрозділів сухопутних військ», - повідомляють білорські військові.

 

Наадаємо, що 23 травня до Білорусі прибв російський правитель путін. Вже 24 травня до Білорусі прилетів новий міністр оборони росії Андрій Білоусов.

 

Як повідомляла "УМ", раніше міноборони РБ заявляло, що займається розробкою лазерної зброї