Чернігівський драмтеатр призупиняє роботу через мобілізацію акторів та працівників

17:01, 27.05.2024
Чернігівський драмтеатр призупиняє роботу через мобілізацію акторів та працівників

У Чернігівському драмтеатрі мобілізували практично всіх чоловіків. (suspilne.media)

Чернігівський драматичний театр закривають не невизначений час, оскільки 34 працівників викликали до ТЦК та СП. Деякі з них вже поїхали на військові навчання.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів художній керівник театру, Заслужений артист України Андрій Бакіров у коментарі Суспільному.

 

«Я зараз не готовий сказати точно, скільки це чоловік. Сім акторів, два звукооператори, один монтувальник, один музикант-скрипаль. Я не хочу когось там забути. Список у нас великий. Лист прийшов на 34 людини, саме розпорядження виклику до військкомату. Там були навіть ті, хто вже служить у Збройних Силах України», - розповів пан Бакіров.

 

За його словами, 7-8 осіб в ТЦК та СП відправили на дообстеження, а решту відправили на навчання.

 

«В нас Заслуженому артисту України Кукавєрову вже 56 років. І там є в цих списках водій наш, якому 59, мабуть, буде. Його відпустили поки на дообстеження», - додав художній керівник.

 

                                                                                             Андрій Бакіров.

 

За його словами, драмтеатр не отримав статусу критично важливого підприємства для регіону, хоча запит на це з відповідними документами робили. Через це в театрі не мали можливості бронювати своїх співробітників.

 

«Наш театр, не зрозуміло на який час, але буде закритим. Ми практично нічого не можемо робити. Тільки працювати над чимось новим. Зараз всі в такому шоковому стані. Забрали практично всіх чоловіків. Залишилися ті, які мають з певних причин бронь, також молодий актор, якому 24 роки, хтось навчається, і пенсіонери», - підсумував пан Бакіров.

 

Зауважимо, що у Чернігівському молодіжному театрі 17-18 травня скасували дві вистави — "Зачарована Десна" та "Бравий вояка Швейк". Це пов'язано з мобілізацією трьох акторів.

 

Як повідомляла "УМ", оновлений закон про мобілізацію та військовий облік набув чинності в Україні 18 травня.